Termeni si conditii de utilizare a aplicatiei STB Online

Pentru utilizarea aplicatiei STB (Societatea de Transport Bucuresti) Online trebuie sa va declarati de acord cu termenii si conditiile urmatoare

Folosirea portalului presupune acceptarea in totalitate a termenilor si conditiilor prezentate mai jos. Termenii si conditiile pot fi schimbate in orice moment de catre administratorul portalului. Recomandam citirea cu atentie a acestora. STB SA isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Acest site este dedicat utilizarii de catre persoanele care nu beneficiaza de reducere de transport si care detin unul sau mai multe carduri de transport reincarcabile nominale. Cardurile nominale care au fost blocate la solicitarea posesorilor (din motive de furt, pierdere, deteriorare) nu vor aparea asociate utilizatorilor inregistrati. Mentionam ca seria cardului STB (in cazurile in care nu mai este vizibila pe suprafata cardului) este imprimata pe bonurile fiscale primite in cazul achizitionarii sau reincarcarii la unul din punctele de vanzare ale societatii. Deasemenea poate fi solicitata la orice punct de vanzare de emitere si incarcare carduri in baza actului de identitate.

Sunteti de acord ca furnizarea serviciilor sau produselor va incepe imediat dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de inregistrare cerute. Furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra asa cum este cerut de formularul de inregistrare. Prin accesarea contului si utilizarea parolei personale sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acestora. STB nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. Daca veti furniza informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, STB are dreptul sa suspende sau sa desfiinteze contul dumneavoastra si sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a portalului.

Datele furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale. STB se angajeaza in fata clientilor sai sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane sau companii. Datele dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari justificate in baza legii. STB se obliga sa respecte drepturile dumneavoastra conferite de Regulamentul U.E. nr. 679/2016, iar la cererea d umneavoastra, la adresele de contact prezentate in sectiunea contact a portalului, se obliga: sa rectifice, sa actualizeze, sa blocheze, sa stearga sau sa le transforme in date anonime, in mod gratuit. STB certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Regulamentul U.E. nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal privind libera circulatie a acestor date, precum si de Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic. Informatiile privind datele cardului bancar (numar de card, data expirarii etc.) nu vor fi transferate sau stocate pe serverele STB. In cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastra sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul 3D Secure, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem - introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM.

In varianta online, cardurile de transport reincarcabile nominale pot fi incarcate numai cu titluri de transport cu tarif integral. Valoarea ce poate fi reincarcata pentru titlul Portofel Electronic insumata cu valoarea soldului existenta pe card nu trebuie sa depaseasca suma de 80 lei. In conditiile in care aceasta suma este depasita, la validator apare mesajul de frauda, situatie ce poate fi rezolvata la punctele de emitere si reincarcare carduri. Prin intermediul acestui site este permisa doar reincarcarea titlurilor de transport existente deja pe cardurile utilizatorilor inregistrati. Nu se poate solicita incarcarea cu un titlu de transport care nu a fost anterior incarcat pe card la un punct de emitere si reincarcare carduri (centre abonamente). Utilizatorii sunt rugati sa verifice inainte de efectuarea platii, data finala de valabilitate a titlului de transport existent pe card pentru care doresc reincarcarea, pentru a nu exista suprapuneri de perioade. STB nu este responsabila pentru erorile de alegere a datei de incepere a valabilitatii titlului ales de catre utilizatori. In cazurile in care exista posibilitatea, titlurile pot fi preschimbate la punctele de emitere si reincarcare carduri (centre de abonamente).

Produsele cumparate prin intermediul acestui site au pretul mentionat pe site-ul oficial al societatii www.stbsa.ro la data efectuarii tranzactiei. Acesta este afisat automat si este nemodificabil dupa alegerea titlului de transport pentru care se doreste reincarcarea.

Pentru liniile STB SA, titlul de transport achizitionat online va fi transferat pe cardul dvs. de transport prin prezentarea cardului la validatorul din mijlocul de transport STB SA, dar nu mai devreme de 60 de minute de la momentul achizitionarii online.
ATENTIE !
Pentru liniile operatorilor Chitila, Voluntari, Buftea, titlul de transport achizitionat online va fi transferat pe cardul dvs. de transport prin prezentarea cardului la validatorul din mijlocul de transport al operatorilor Chitila, Voluntari, Buftea, dar nu mai devreme de 48 ore de la momentul achizitionarii online (este necesara reincarcarea titlului de calatorie cu cel putin 48 ore inainte de utilizarea acestuia – iar data de start a abonamentului va fi selectata in corelare cu acest termen).
Preluarea efectivă pe cardul de transport a acestuia va avea loc odata cu prima interactiune a cardului cu validatoarele din mijloacele de transport STB SA.
In cazul abonamentului integrat lunar achizitionat online, pentru a fi transferat pe cardul dumneavoastra este necesar ca prima validare a cardului se se efectueza la validatoarele din mijloacele de transport STB S.A.
Pentru portofelul electronic reincarcarea se realizeaza la validatoarele existente in mijloacele de transport STB.
Scrierea fizica a titlului pe cardul de transport este conditionata de interactiunea cardului cu validatorul fara apasarea butoanelor 1 sau 2 (doar prin apropierea cardului de validator). La momentul efectuarii reincarcarii titlului de transport veti fi atentionat prin intermediul unui mesaj dedicat pe ecranul validatorului. Precizam ca tranzactia de reincarcare a cardului nu deduce calatoria (in cazul titlul de transport portofel electronic), pentru plata calatoriei fiind necesara validarea cardului. ATENTIE: dupa reincarcarea cardului in cazul portofelului electronic este obligatorie validarea, in caz contrar riscati sa fiti sanctionati contraventional pentru neplata calatoriei efectuate.

Utilizatorul este de acord sa foloseasca serviciul numai in scopuri legale. Utilizatorul se obliga ca:
  • Nu va modifica, copia, distribui, transmite, afisa, publica, reproduce, acorda licente, crea produse derivate, transfera sau vinde orice fel de informatie sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul acestui portal web; nu va desfasura si nu va permite activitatea de cracking sau hacking. Utilizatorii care violeaza securitatea sistemelor sau retelelor pot fi actionati in instanta, civil si penal.
  • Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul sitului https://online.stbsa.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza situl https://online.stbsa.ro, va fi considerata o tentativa de fraudare
  • Orice litigiu aparut in legatura cu utilizarea acestui serviciu va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii, clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri.